Reklama
  • Poniedziałek, 21 października 2013 (12:05)

    Dieta, ruch oraz mieszanki ziołowe zapobiegną cukrzycy.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 18 października 2013 (11:05)

    Mam 34 lata. Jestem przerażona, bo badania wykazały u mnie wysoki cukier, 120 mg/dl. Czy grozi mi cukrzyca?

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 17 października 2013 (08:05)

    Jeśli ty lub ktoś z twoich bliskich chorujecie na cukrzycę, od września br. macie prawo do bezpłatnego leczenia nowoczesnym lekiem antycukrzycowym – analogiem insuliny glargine (w ramach państwowej służby zdrowia).

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Poniedziałek, 7 października 2013 (10:05)

    W stanie dzikim rośnie w Ameryce Południowej prawdopodobnie już od 8 tys. lat. Na europejskie stoły trafił po wyprawach Krzysztofa Kolumba, chociaż początkowo uprawiany był jako... roślina ozdobna.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 3 października 2013 (09:00)

    W skład herbatek obniżających poziom cukru we krwi wchodzą m.in. takie zioła, jak owocnia fasoli, pokrzywa czy kłącze perzu.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 września 2013 (09:05)

    Wielu pacjentów chorych na cukrzycę doczekało się wreszcie refundacji insuliny glargine, którą stosuje się w leczeniu cukrzycy typu II, zarówno u dorosłych, jak i u dzieci powyżej 6. roku życia. Lek obniża poziom cukru we krwi.

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Piątek, 27 września 2013 (09:05)

    Od jakiegoś czasu zauważyłam niepokojące sińce pod oczami. Czy mogą być objawem jakiejś choroby? Monika z Koszalina

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Czwartek, 26 września 2013 (11:00)

    Chciałam dowiedzieć się, czy młody człowiek chory na cukrzycę może całkowicie wyleczyć wrzody żołądka? Jeśli tak, to gdzie mógłby uzyskać pomoc medyczną? I druga kwestia: czy chory na wrzody żołądka może jeść czosnek? Ewa, Stargard Szczeciński

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 25 września 2013 (12:08)

    W korze cynamonowca jest bardzo dużo chromu i katechin. Chrom to pierwiastek przyspieszający metabolizm glukozy. Katechiny są zaś substancjami, które zwiększają wrażliwość insulinową i spowolniają wchłanianie węglowodanów w jelicie cienkim. Te właściwości sprawiają, że ta pachnąca przyprawa zarówno działa profilaktycznie, jak i wspomaga leczenie cukrzycy typu drugiego. Dodatkowo cynamon obniża poziom trójglicerydów i „złego” cholesterolu (HDL) we krwi. Herbatka

    Czytaj więcej Komentarzy:0
  • Środa, 18 września 2013 (12:00)

    Ze względu na małą zawartość cukru arbuzy mogą być spożywane przez diabetyków.

    Czytaj więcej Komentarzy:0